Burn out

Totaal uitgeput. Zowel lichamelijk als geestelijk.

 Zo voelt iemand zich met een burn-out. De vermoeidheid en uitputting beperken diegene in het dagelijks functioneren. Op het werk, thuis en/of in het sociale leven. Het aantal mensen dat leidt aan een burn-out is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Volgens een recent bericht in de Volkskrant zit Nederland zelfs in een burn-outepidemie!

SYMPTOMEN VAN EEN BURN-OUT

De belangrijkste symptomen van een burn-out zijn vermoeidheid, uitputting, stress en spanning, angsten, een negatief zelfbeeld en het gevoel het – werk en/of het leven – niet meer aan te kunnen. Mensen met burn-out verschijnselen hebben vaak moeite met inslapen, omdat ze nog ( in gedachten) bezig zijn met de zaken die zij gedaan hebben of nog moeten doen. Het bekende piekeren! Daarnaast kunnen zich natuurlijk bij mensen met een burn-out allerlei fysieke klachten manifesteren zoals spierpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid, somberheid, depressie, hoofdpijn, etc..
Volgens mij zijn stress, vermoeidheid en gebrek aan doel en levensvreugde de belangrijkste symptomen bij een burn-out.

Bestaande burn-out behandelingen

De bestaande burn-out behandelingen zijn heel divers. Dit komt ook omdat de oorzaak/aanleiding en de klachten verschillen van persoon tot persoon. Vaak wordt een combinatie van rust, psychotherapie en medicijnen aanbevolen.

BMR visie oorzaak burn-out

Er wordt vaak gedacht dat een burn-out ontstaat na een langere periode van emotionele, mentale en psychische overbelasting. Veel mensen koppelen werkdruk, saai werk en problemen op het werkvloer aan het ontstaan van een burn-out. Echter, er is nog een oorzaak die vaak over het hoofd wordt gezien: afhankelijkheid! Ik leg dit uit. Stel dat je vervelend en stressvol werk hebt en privé loopt het ook niet lekker. Logisch dat je dat veel energie kost. Maar met een gezonde hoeveelheid energie blijk je dat in de praktijk heel lang vol te kunnen houden. Hoe kan het dan dat jij deze situatie jarenlang volhoudt en opeens een burn-out krijgt?

Er moet dus iets zijn gebeurd waardoor jij deze dagelijkse hoeveelheid energie niet meer hebt. Je hebt jezelf dan letterlijk weggegeven. Hierdoor heb je niet meer de energie om door te gaan. De triggers om jezelf ‘weg te geven’ zijn vaak opkomende gevoelens van onzekerheid over jezelf, jouw mogelijkheden en de toekomst. Dit in combinatie met het verliezen van positiviteit.

De oorzaak van burn-out is daarom meestal een combinatie van werk, privé en innerlijke factoren die chronische stress en vermoeidheid opleveren. Om een burn-out effectief aan te pakken, zal je op individuele basis aandacht moeten besteden aan al deze aspecten.

Onze aanpak bij een Burn-out

De ballast die jij bij je draagt, bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, denkt, handelt, reageert en omgaat met veranderingen in jouw werk- en privéleven. Denk bij deze ballast aan beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Volgens Dr. Bruce Lipton – celbioloog, bepaalt deze ballast mede welke ziekten zich bij jou zouden kunnen ontwikkelen.

 

Niet alleen onze ballast heeft zo een enorm belastend effect op ons leven. Positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, positiviteit, vreugde, eigenwaarde en zelfrespect kun jij zomaar verliezen door vervelende of traumatische ervaren gebeurtenissen in jouw leven. Het gemis aan deze positieve gevoelens maakt je afhankelijk van anderen. Gelukkig kun je jouw ballast met behulp van deze BMR methode gericht en effectief loslaten en jouw verloren positieve gevoelens weer terughalen. Wil jij weten hoe?

Burn – out traject

Binnen de Body Mind Release methode heeft Hans de Waard o.a. de innerlijke oorzaak van onze handel- en leefwijze welke zouden kunnen leiden tot een burn-out volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor jou uittesten. Tijdens een individueel Body Mind Release behandelingstraject leren wij je deze zelfstandig los te laten en de positieve gevoelens die jij wellicht ooit verloren hebt weer terug te halen. Dit traject duurt slechts zes weken waarbij je dagelijks twee x 15 minuten aan de slag gaat. Het resultaat is dat je snel meer energie, levensvreugde en ontspanning ervaart. Je overziet jouw leven, geeft jezelf niet meer weg en durft weer keuzes te maken.

Een BMR burn – out behandeling biedt jou:

 

  • Niet praten over problemen maar gerichte aanpak oorzaak van klachten.
  • Je krijgt bewustwording over de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten.
  • Je hoeft niet te leren omgaan met burn-out. Wij leren jou de innerlijke oorzaak gericht aan te pakken.
  • Je durft weer keuzes te maken en weet weer wat wel of niet bij jou past.
  • Met kleine levensaanpassingen leer jij een groot positief verschil te maken in jouw leven.
  • Je leert anders omgaan met energievretende situaties en personen.

Het komt goed. Maar dan moet jij er wel komen. Wil jij de innerlijke oorzaak van jouw burn-out klachten gericht en bewezen effectief aanpakken? Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake.