Depressie

Jij hebt geen depressie, je doet het.

Ik zal het proberen uit te leggen. Een paar jaar geleden kreeg ik de diagnose depressie, dat was voor mij lastig want daar kon ik niks aan doen. Je hebt het en dat is dat.
Je kan het niet vastpakken, kan niet aan wijzen waar het zit maar je hebt het,.. lekker dan.

Als je dit stukje leest vanaf je tablet of telefoon dan kan je die vastpakken, het is een object of voorwerp . En wat moet je doen als je hem niet meer nodig hebt of wil gebruiken ? Je laat hem los.

Het woord depressie is een zelfstandig naamwoord daarom lijkt het of het een voorwerp of een object is. Het lijkt erop dat je het vast kan pakken maar dat gaat helemaal niet. Was dat maar mogelijk want dan gooide je het meteen weg. En dat maakt het lastig en misschien wel gevaarlijk. Want hoe kom je nu ergens vanaf wat je niet vast kan pakken? Dat niet fysiek bestaat? Het helpt in ieder geval niet om er in te geloven.

Wanneer je dan besluit dat je het zelf doet, dan kun je ook iets anders gaan doen. Misschien weet je dan nog niet meteen hoe maar het geeft je wel mogelijkheden. Je lichaam is fantastisch, het doet en kan dingen waar jij en ook dokters niet precies weten hoe die het doet. Maar die dokter verteld je wel dat iets hebt wat niet bestaat als een of ander ding.

Maar wie doet nu de depressie in je lichaam? Dat ben jij zelf.
En als jij een depressie kan doen en je weet niet eens hoe je het doet dan kun je toch ook de depressie niet doen .

Symptomen van depressie zijn: langdurige somberheid in combinatie met onder meer verstoorde slaap, verminderde eetlust, weinig energie, vermoeidheid, besluiteloosheid, concentratieproblemen, traagheid, lichamelijke onrust, schuldgevoelens, gedachten over de dood of zelfdoding.

In mijn ogen wordt een depressie grotendeels veroorzaakt door getriggerde overtuigingen die o.a. de biochemie in de hersenen veroorzaken. De oplossing is daarmee simpel! Loslaten en positieve gevoelens weer terughalen! Dit in combinatie met de algemene bekende tips!

Onze aanpak bij een Depressie

De ballast die jij bij je draagt, bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, denkt, handelt, reageert en omgaat met veranderingen in jouw werk- en privéleven. Denk bij deze ballast aan beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Volgens Dr. Bruce Lipton – celbioloog, bepaalt deze ballast mede welke ziekten zich bij jou zouden kunnen ontwikkelen.

Niet alleen onze ballast heeft zo een enorm belastend effect op ons leven. Positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, positiviteit, vreugde, eigenwaarde en zelfrespect kun jij zomaar verliezen door vervelende of traumatische ervaren gebeurtenissen in jouw leven. Het gemis aan deze positieve gevoelens maakt je afhankelijk van anderen!

Depressie een tekort aan Serotonine?

Depressie zou veroorzaakt worden door een tekort aan bepaalde neurotransmitters in jouw hersenen. Denk hierbij aan Serotonine – het bekende gelukshormoon – adrenaline en dopamine. Mannen maken trouwens twee keer zoveel serotonine aan. Daarom komt depressie ook vaker voor bij vrouwen. Hoe dan ook. Een tekort zorgt ervoor dat jij in tegenstelling tot een ander dezelfde werkelijkheid somberder en angstiger beziet.

Maar waardoor ontstaat dit tekort? In mijn ogen wordt dit tekort veroorzaakt na een langere periode waarbij er teveel beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten in jou getriggerd zijn. De beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat jij gaat piekeren en negatief/somber denkt. Hiermee verbruik jij als het ware jouw voorraad Serotonine. Hoe nu verder?
Praten over problemen helpt je niet verder!

Erover praten, klagen en ertegen vechten maakt dit gevoel vaak alleen nog maar erger. Als praten zou helpen dan was je klachtenvrij. Toch? Sterker nog. Je houdt daarmee de bestaande situatie in stand. Ook levert het je alleen maar negatieve aandacht en projecties op. Eventuele hulp geeft je vaak ook een afhankelijk gevoel. Een stap maken in jouw leven voelt zo als een ware uitdaging. Dat blijft het zolang jij de oorzaak van onze ‘ellende’ buiten jezelf plaatst. Besef nogmaals dat het jouw ballast is die jouw zelfbeeld en jouw mogelijkheden en toekomst inkleuren.

Wanneer jij gaandeweg geen oplossingen of mogelijkheden ziet om met de situatie om te gaan, krijg je wellicht het gevoel vast te zitten. Dit merk je wanneer jij nog vermoeider wordt en jouw positiviteit nog verder verliest.  Het is dan tijd om in actie te komen!

Onze gerichte depressie behandeling met BMR!

Onze depressie behandeling is gericht op het bewezen effectief loslaten van de ballast die jouw negatieve zelf – en toekomstbeeld veroorzaken. Dit in combinatie met het terughalen van de positieve gevoelens die jij ooit verloren hebt. Binnen de Body Mind Release methode hebben wij de mogelijke innerlijke oorzaak van een depressie volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor je uittesten.

Vervolgens kunnen wij jou leren deze ballast zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen. Hierdoor verandert jouw negatieve zelfbeeld en toekomstbeeld als vanzelf. Je komt met hernieuwde positiviteit, levensenergie en vertrouwen snel weer in beweging.
Wil jij meer weten over deze gerichte BMR depressie behandeling? Neem dan contact met mij op of maak direct een afspraak voor een individueel traject.